Flytta ett företag är en stor process

Känns det som om lokalerna aldrig räcker till? Då kan det vara dags att göra en förändring. Kanske är det läge att byta till en ny adress och ett nytt läge som är bättre? Ge företaget en nystart!

Att vara invand i sina rutiner och sitt mönster kan vara bra på sitt sätt, men ibland behövs det nytänkande. Börjar det bli trångbott på kontoret? Från början kanske det var ett härligt luftigt kontor med härlig stämning. Alla hade sina skrivbord och sina kontorsrum där det arbetades med flitens lampa.

Arbetet förflöt så bra att efterhand har det kommit till fler och fler anställda som gör ett lika bra jobb, men var skall de sitta? Till slut sitter det kanske två eller tre i ett rum där det bara borde sitta en person. Skrivborden står så tätt att det knappt går att komma förbi. Det är dags att fundera över att byta adress för kontoret!

Vilken typ av lokal passar företaget

Det är bra att ha i bakhuvudet att många människor är vanemänniskor som har rutiner och vanor och inte uppskattar en flytt. Det kanske blir för stor skillnad i pendlingstid eller att det av någon annan anledning inte fungerar. Å andra sidan kan man också få nya intresserade blivande arbetstagare med en ny adress.

Fundera på vilken typ av lokal som passar först. Kanske är det ett citybaserat kontor eller ett kontor med utsikt över skog eller vatten. Skall de anställda ha egna kontor eller fungerar kontorslandskap bäst? Vilket man väljer är upp till vad som passar företaget. Undersökningar visar dock att anställda föredrar egna små sfärer, istället för kontorslandskap.

Anlita en flyttfirma som gör jobbet!

När man hittat den bästa lokalen för företaget är det dags att fundera över hur allt skall packas, rensas och flyttas. Kan man förlita sig på sin personal? Kanske om det bara är ett par anställda, men för att förenkla allt så är det bra att anlita en flyttfirma. Att göra en kontorsflytt i Stockholm kan vara ansträngande. Anlita istället en flyttfirma som kan hjälpa att packa och packa upp, det är guld värt. Dessutom kan de ofta ta hand om eventuella möbler som företaget skall göra sig av med. Flyttfirmor har bra kontakter med företag som rustar upp och fixar till begagnade möbler. I dagens samhälle har återvinning blivit en allt viktigare punkt och det känns bra att göra en insats för miljön.

28 Oct 2020

 

Välkommen till Lokal & Företagande Bloggen

Du har hittat till vår blogg för dig som vill ha tips kring letande av lokaler, hyresvärdar, fastighetsägare och företagande. Vi hoppas på att kunna bjuda dig på intressanta och välinformerade blogginlägg som hjälper dig i letandet av nya lokaler och annat som kan röra ditt företagande.