Att hyra lokal till sin verksamhet

Egenskaperna hos en lokal som ska fungera som arbetsplats är mycket viktiga för vilket företag som helst, men behoven kan också variera i mycket hög grad. Därför är det värdefullt att se över sina behov noggrant innan man tar det slutgiltiga steget att flytta in i en ny fastighet. Att välja fel eller att ångra sig i efterhand blir en dyr och tidskrävande historia.

Flera viktiga faktorer spelar in när du letar efter en ledig lokal i Nacka och övriga Stockholmsregionen. En är priset – att finnas centralt är viktigt för vissa verksamheter, men betydligt mindre viktigt för många andra. Eftersom priserna varierar markant går det att spara mycket pengar på att lokalisera exempelvis sin kontorsverksamhet utanför centrum. Vissa butiker har också stora fördelar av centrala lokaler, medan motsatsen kan vara sann för andra.

Tillgång till snabbt bredband, enkel tillgång till kollektivtrafik, parkeringsplatser, logistiska förhållanden, lastkajer o.s.v. kan också vara avgörande faktorer när du letar efter en bra ledig lokal. Naturligtvis är även den allmänna standarden och lokalernas skick viktigt när de används som arbetsplats åtta timmar om dagen.

Sist men inte minst är en engagerad, pålitlig och handlingskraftig hyresvärd något som kan vara helt avgörande för om du, dina anställda och dina kunder ska trivas i lokalerna. Hyresvärden måste vara lyhörd, kompetent och åtgärda eventuella problem så snabbt som möjligt.

Lager- och verkstadslokaler

När du hyr lokaler i Nacka som ska användas som lager har dina främsta krav förmodligen med logistik och säkerhet att göra. När ditt lager inte finns i direkt anslutning till den övriga verksamheten är smidiga transporter den viktigaste faktorn. Du vill självfallet också ha fullgod säkerhet på lagret, med larm och övervakning efter behov.

Lokaler som används som lager kan också med fördel användas för verkstadsverksamhet. Eftersom du själv vet bäst vad du behöver inreder du lokalen med verktyg, maskiner m.m.

Kontor och butiker

I kontorslokaler har arbetsmiljön högsta prioritet. Här behövs också tillgång till snabba internetuppkopplingar och lokaler med en planlösning som medger flexibilitet när företaget expanderar. En butikslokal är även företagets ansikte utåt och ska ha tillräckliga utrymmen för att få plats hela ditt sortiment. 

Välj rätt hyresvärd

Det du av förklarliga skäl tittar på först och främst när du letar lediga lokaler är adressen och lokalernas storlek, men det kan vara hyresvärden som avgör om du och ditt företag kommer att trivas i lokalerna. Effektiv fastighetsskötsel och en bra, personlig kontakt med värden gör livet betydligt enklare för företagaren.

 

Välkommen till Lokal & Företagande Bloggen

Du har hittat till vår blogg för dig som vill ha tips kring letande av lokaler, hyresvärdar, fastighetsägare och företagande. Vi hoppas på att kunna bjuda dig på intressanta och välinformerade blogginlägg som hjälper dig i letandet av nya lokaler och annat som kan röra ditt företagande.