Inspireras av erfarna inspirationsföreläsare

När karriären är i stiltje och arbetet går trögt kan man behöva lite inspiration i vardagen. Ett utvecklande sätt att nå ut till medarbetare är genom att boka en inspirationsföreläsning.

En del människor har en nästan otrolig förmåga att tala till andra människor på ett sätt som träffar dem rakt in i hjärtat. Det är någonting som vi ibland i brist på andra ord helt enkelt bara kallar för att någon har “det”. Vi kan inte riktigt förklara det tror vi. Vilket vi dock egentligen vet inte är helt sant. Man kan träna upp sin retoriska begåvning, inlevelse och förmåga att motivera och framför allt inspirera andra människor. De som är riktigt duktiga på detta är ofta tillgängliga för att bokas som inspirationsföreläsare. Det är ett bra sätt att nå ut till många människor samtidigt med ett särskilt budskap. Inte sällan handlar budskapet om att våga, att satsa och tro på sig själv i det man vill göra.

Nöj dig inte med enkla vägen

Ibland blir det lätt att nöja sig. Man tog ett säkert karriärval framför ett osäkert. Detta trots att det innebar att du numera arbetar med någonting som du egentligen inte är särskilt motiverad eller inspirerad att göra. Men det ger dig åtminstone mat på bordet och en trygg inkomst för dig och din familj. Räcker inte det? För en del gör det säkert det. Men andra hamnar så småningom oundvikligen i en slags motivationskris, kanske till och med en livskris. Man inser att man inte är lycklig på jobbet men vågar inte satsa på sina intressen. Det finns definitivt en föreläsare som kan inspirera dig att tänka om – att våga satsa och fortfarande lyckas.

En spark i ändan

En del människor behöver verkligen den där sparken i baken för att följa sina drömmar och gå sin egen väg, inte den vägen samhället tycker man ska gå. Man behöver höra från någon som har lyckats, vilka metoder och vilken inställning som tog hen dit hen är idag. En inspirationsföreläsare personifierar att man inte ger sig ut på en återvändsgränd. Att få ta del av en föreläsning av en riktigt duktig inspirationsföreläsare är en väldigt speciell erfarenhet. Det är lätt att ryckas med i föreläsarens engagerade retorik. Ingenting tycks omöjligt när föreläsaren berättar om det. Kanske kan du om några år titta tillbaka och se den här dagen, den här föreläsningen, som tillfället när allt vände?

17 Jul 2020

 

Välkommen till Lokal & Företagande Bloggen

Du har hittat till vår blogg för dig som vill ha tips kring letande av lokaler, hyresvärdar, fastighetsägare och företagande. Vi hoppas på att kunna bjuda dig på intressanta och välinformerade blogginlägg som hjälper dig i letandet av nya lokaler och annat som kan röra ditt företagande.