Kontakta flera golvslipare innan du bestämmer dig

Det är vanligt att man hittar en bra golvslipare genom tips från vänner och bekanta. Att veta att någon du litar på är nöjd med en firma du ska anlita kan kännas tryggt. Något som nästan alltid ger fördelar är att ta in flera offerter för sin golvslipning, då det ger dig möjligheter att jämföra priser och säkerställa att du betalar ett marknadsmässigt pris. Bor du centralt i en större stad med stort utbud av tjänster, Vasastan i Stockholm till exempel, har du goda chanser att få många offerter att jämföra.

Offerter kan se olika ut

När man jämför offerter är det bra att känna till att det inte finns några direkta regler för hur de ska se ut. De flesta seriösa hantverkare väljer att lämna ett pris för hela arbetet, vilket kan verka dyrt vid en första anblick. Andra väljer att inte ta med allt som krävs för att projektet ska kunna färdigställas, vilket gör att dessa kan verka billigare. Det är alltså viktigt att verkligen titta på vad som ingår i de olika offerterna. 

Ofta är golvslipning ett relativt litet projekt. Det är främst vid större renoveringar som det här kan bli ett påtagligt problem. Likväl gäller det att titta noga på det som är nedskrivet och prissatt. Är alla kostnader verkligen med? Är du osäker bör du dubbelkolla detta med sliparen innan arbetet påbörjas. 

Hitta flera offerter

Ett bra sätt att hitta flera offerter på är att använda sig av offerttjänster. Det här är hemsidor till vilka du kan skicka en uppdragsbeskrivning, varpå de skickar ut ditt uppdrag till firmor i närheten. Att använda dessa tjänster är enkelt. Till exempel kan det gå till såhär: 

  1. 1. Du väljer kategori. Kan till exempel vara ”Bygg och renovering” > Golvslipning. 
  2. 2. Var? Vissa låter dig fritt skriva postort och postnummer, till exempel ”113 44 Vasastan”. 
  3. 3. Specificera uppdraget. En del tjänster har färdiga fält där du får svara på frågor om golvslipningen, till exempel hur stor yta som ska slipas och vilket träslag det är. 
  4. 4. Upplysningar. Nästan alla tjänster lämnar också ett fält öppet där du närmare får beskriva ditt uppdrag. Här är det bra att vara så tydlig som det bara går. Till exempel kan du skriva att din lägenhet i Vasastan endast nås med trappor, och inte hiss eller annan liknande information som kan vara av vikt inför arbetet.
  5. 5. Kontaktuppgifter. Här fyller du i kontaktuppgifter och preciserar lite närmare var uppdraget ska utföras. Du skriver helt enkelt in ”Anders Andersson, 08-7304892, Vasastan” till exempel. 

Hos vissa offerttjänster får du även möjligheten att bifoga foton eller andra filer. Det kan vara bra att på förhand skicka med fotografier om det råder några speciella omständigheter. Genom att vara så tydlig som det bara går får du också den bäst uppskattade offerten. För mer information om golvslipning läs här.

19 Mar 2018

 

Välkommen till Lokal & Företagande Bloggen

Du har hittat till vår blogg för dig som vill ha tips kring letande av lokaler, hyresvärdar, fastighetsägare och företagande. Vi hoppas på att kunna bjuda dig på intressanta och välinformerade blogginlägg som hjälper dig i letandet av nya lokaler och annat som kan röra ditt företagande.