När du letar festlokal

Anledningarna till fest är oändliga. Det kan vara företagsfester, bröllop, födelsedagskalas, studentfest, midsommarfest eller vad som helst. Behöver man ens ha en anledning till fest? Räcker det inte att man bara vill samla vännerna och ha en rolig kväll? 

Det enda som genomgående är det krävs noggrann planering för att det ska bli lyckat och att gästerna ska trivas. Det ska sättas ett bra datum då så många som möjligt kan komma, bestämma och beställa mat och dryck, boka in eventuell underhållning, skickas inbjudningar, bestämma var festen ska hållas, städning efteråt med mera.

Noggrann planering 

Först och främst måste man bestämma när och var festen ska äga rum. Tänk på att vara ute i god tid så gästerna hinner planera in det. Under semestertider och högtider kan det vara svårt för folk att komma på grund av att de är upptagna.

När datum är satt måste man hitta en passande festlokal som passar för antalet gäster. Den ska också vara enkel att ta sig till så undersök kommunikationerna innan du bokar.

Inbjudan till festen

En personlig inbjudan är trevligt och kommer att få gästerna att känna sig extra välkommna. Glöm inte att skriva datum och plats eller om det är några särskilda saker gästerna bör känna till. Om barn är välkomna eller ej, om man ska ha någon speciell klädsel eller om det är maskerad eller annat tema på festen. Ingår mat och dryck? Fråga om det finns allergier och glöm inte datum för O.S.A.

Mat och dryck

Här är ofta budgeten avgörande. Det är dyrt att arrangera en större fest, framför allt om man inte har den hemma i bostaden. Ska man ha den hemma kan man antingen laga allt mat själv vilket är uppskattat med tar lång tid och kräver mycket förberedelse. Ett tips är att laga maten under veckan och frys in. När det gäller drycker bör man inte köpa för lite. Köp hellre för mycket och lämna tillbaka. Tag kvitto så kan du lämna tillbaka på systembolaget. Glöm inte alkoholfria alternativ. Orkar man inte laga mat kan man boka in catering.

Ska festen hållas på en festlokal eller restaurang kan få professionellt lagad mat vilket känns mycket lyxigt och är väldigt gott. Antingen står man för allt eller så kan gästerna betala till exempel för egen dryck i baren. Det är vanligt att restauranger dukar upp en härlig buffé där gästerna själva kan välja vad de vill äta. Socialt och trevligt.

Letar du festlokal i härlig klassiskt miljö i Stockholm? Läs mer här och boka lokal till den kommande fest: www.festlokalstadshuskällaren.se.

29 Jun 2019

 

Välkommen till Lokal & Företagande Bloggen

Du har hittat till vår blogg för dig som vill ha tips kring letande av lokaler, hyresvärdar, fastighetsägare och företagande. Vi hoppas på att kunna bjuda dig på intressanta och välinformerade blogginlägg som hjälper dig i letandet av nya lokaler och annat som kan röra ditt företagande.