Bästa bokföringsprogrammet för en småföretagare

Det bästa bokföringsprogrammet för småföretagare, som finns att få gratis, är upplagt så att man inte behöver kunna bokföring i grunden. Smidigt och enkelt.

Annika hade sagt upp sig från sin tidigare anställning och var på väg att starta eget som frilansande skribent. Hon hade skrivit avtal med en skrivbyrå om att få uppdrag från dem. Hon hade också tagit sig igenom proceduren att registrera enskild firma. Ersättningsnivåerna från skrivbyrån var fastställda och hon hade till och med satt igång med att skriva de texter som önskades. Allt löpte på väl.

Men när första månaden som frilansare närmade sig sitt slut så ryckte behovet av att kunna fakturera och bokföra allt närmare. Hittills hade hon försökt undvika att bekymra sig om detta. Hon hade tänkt att det nog skulle lösa sig. Om andra kunde fixa det så skulle väl hon också kunna lära sig att göra det.

Hon hittade det bästa bokföringsprogrammet

Till slut var hon tvungen att ta tag i det på riktigt. Om hon inte kunde fakturera så skulle hon ju inte få in några pengar. Först hittade hon ett gratisprogram på nätet. Att skapa en faktura och skicka den var inte så svårt. Men hon fick anstränga sig för att traggla sig igenom hur det skulle gå till att bokföra inkomsten.

Allt som handlade om kredit och debet och kontoplaner kändes som rena grekiskan för henne. Men så fick hon tips från en bekant om det bästa bokföringsprogrammet som gick att hitta gratis I det kunde hon enkelt lägga in summor endast som “ut” eller “in”. Vilken skillnad!

21 Dec 2022

 

Välkommen till Lokal & Företagande Bloggen

Du har hittat till vår blogg för dig som vill ha tips kring letande av lokaler, hyresvärdar, fastighetsägare och företagande. Vi hoppas på att kunna bjuda dig på intressanta och välinformerade blogginlägg som hjälper dig i letandet av nya lokaler och annat som kan röra ditt företagande.