Bästa kontorsområden i Göteborg

För vissa företag spelar det ingen roll om de har kontor i centrala Göteborg eller om det är beläget flera mil utanför stadskärnan. För andra är det helt avgörande och hittar man inte lediga kontor i det område man behöver finnas i så är risken stor att ekonomin påverkas negativt. Här presenteras några av de mest eftertraktade områdena i Göteborg att ha kontor i.

Avenyn – Även om Avenyn har de absolut högsta hyrorna (per kvadratmeter) så är tillgången på lediga kontor här extremt liten. Det beror på att Avenyn ligger precis mitt i centrala Göteborg. De som har kontor här kan på någon minut nå restauranger, hotell, uteliv och shopping. Ett perfekt läge helt enkelt.

Gamle Staden – Gamle Staden är ett område som minst är under tillväxt. Generellt finns de lediga kontorslokaler som går att hitta i nybyggda fastigheter just eftersom området vuxit fram under relativt kort tid. Härifrån finns även mycket god kommunikation till övriga delar av Göteborg.

Gårda – Fördelen med att ha kontor i Gårda är att man därmed får kontorsplats där en stor del av kommunikationsvägarna möts. Det blir därmed en stadsdel som är lätt att hitta till oavsett varifrån man kommer. Det är lättillgängligt och även relativt billigt (i förhållande mot exempelvis Avenyn). Dessutom finns det oftare lediga kontor här än i de centrala delarna.

Mölnlycke – De som inte bara söker kontorsplatser i centrala staden kan mycket väl se på vad Mölnlycke kan erbjuda. Området ligger nästan precis mitt mellan Göteborgs centrum och flygplatsen, Landvetter. För de internationella företagen finns en stor fördel att hyra kontor här för att snabbt och enkelt komma till flyget.

Linnéstaden – I likhet med att ha kontor på Avenyn så ger ett kontor i Linnéstaden närhet till allt från boende och shopping till restauranger och uteliv. Skillnaden är bara utbudet. Linnéstaden erbjuder ett stort utbud - men i jämförelse med Avenyn är det ändå betydligt mindre.

Lägre men ändå högt

De som söker lediga kontor i Göteborg kan förvänta sig relativt höga priser per kvadratmeter. Den stad som har dyraste kontorsplatser är Stockholm men Göteborg ligger ändå tätt efter med priser på 5-15% lägre än vad Stockholmsområdet erbjuder. Man ska även vara medveten om att prisnivån varierar mycket kraftigt runt om i staden och även inom samma område. Det lönar sig därmed att jämföra. Framförallt är det just var någonstans i staden som kontorsplatsen finns som avgör priset. Kan man tänka sig ha kontor en bit från centrala delarna faller priset per kvadratmeter relativt fort. Läs mer på http://www.ledigakontorgoteborg.se/.

26 Sep 2017

 

Välkommen till Lokal & Företagande Bloggen

Du har hittat till vår blogg för dig som vill ha tips kring letande av lokaler, hyresvärdar, fastighetsägare och företagande. Vi hoppas på att kunna bjuda dig på intressanta och välinformerade blogginlägg som hjälper dig i letandet av nya lokaler och annat som kan röra ditt företagande.