Bokföring i Stockholm – anlita en specialist

Rätt man eller kvinna på rätt plats är en bra devis. Ta inte på dig arbetsuppgifter som andra kan göra bättre. Anlita en konsult för bokföring i Stockholm.

Du som driver ett nystartat och mindre företag kan ibland låta snålheten bedra visheten. Du har gått en kurs i bokföring i Stockholm och kan skillnaden på debet och kredit. Men ska du inte istället ta itu med din kärnverksamhet? Om du tänker sköta bokföringen själv kommer uppgiften att plåga dig och bli till ett överhängande spöke.

Anlita ett företag med redovisningskonsulter. För det första kommer du att få hjälp med alla formalia. Det kan handla om kontakter med Bolagsverket eller Skatteverket. Redovisning av moms och arbetsgivaravgifter ska lämnas in periodiskt. Skatterna ska betalas in i tid för att du ska undvika en oren revisionsberättelse.

Bokföring för korrekta periodrapporter

Det händer att en företagsledare gör sin egen uppföljning “mellan tummen och pekfingret”. Oftast överensstämmer den redovisningsmetoden inte med verkligheten. Om du vill känna dig trygg ska du ha periodiserade och avstämda bokslut varenda månad. Då upptäcker du eventuella problem i tid. Likviditet är också ett gissel för ett mindre företag. Likviditetsprognoser stämmer aldrig, tycker du. Men låt en konsult hjälpa dig.

När väl räkenskapsåret är slut finns en rad åtgärder att vidta. Kontrolluppgifter för anställda ska skickas till Skatteverket. Årsbokslut ska upprättas och efter granskning och underskrift av revisor ska det skickas in i tid. Deklarationer ska lämnas till Skatteverket. Låt en konsult hålla ordning i bokslutsarbetet. Årsbokslut är nämligen lite av ett finlir för specialister. Ta kontakt med en bokföringskonsult här: bokföringstockholm.nu

31 Oct 2022

 

Välkommen till Lokal & Företagande Bloggen

Du har hittat till vår blogg för dig som vill ha tips kring letande av lokaler, hyresvärdar, fastighetsägare och företagande. Vi hoppas på att kunna bjuda dig på intressanta och välinformerade blogginlägg som hjälper dig i letandet av nya lokaler och annat som kan röra ditt företagande.