Det naturliga ljuset

När man jobbar som fotograf till exempel så krävs det att man tar tillvara på det naturliga ljuset utomhus, men inomhus kan det vara svårare. Det finns olika lösningar på hur man kan lösa det.

Tycker man om att ta kort och fotografera olika saker ute i naturen så vet man nog med sig att man bör använda sig så mycket som möjligt av det naturliga ljuset som ges utomhus. När man ska arbeta inomhus som fotograf till exempel så behöver man se till att ha en bra belysning så att korten blir så bra som möjligt. Utan bra ljus när man ska ta bilder så kommer man inte särskilt långt. Bilderna blir inte lika bra utan rätt ljus, hela sessionen kan bli förstörd utan rätt ljus. Ljussättningen är superviktig!

Viktigt med ljus oavsett arbetsplats

För att kunna ha en funktionell och bra arbetsplats när man ska fotografera så är arbetsplatsbelysningen väldigt viktig. Riktigt proffsiga fotografer, de brukar ha stora stativ uppsatta med stora och rejäla lampor som lyser upp deras arbetsplats och den eller de som de ska fotografera. Egentligen så spelar det ingen roll vilken arbetsplats man arbetar på, bra ljus behövs överallt, oavsett vad du ska göra för någonting. Sitter du vid ett skrivbord och arbetar under dina arbetsdagar så kommer ögonen inte må särskilt bra om man inte har några lampor som sprider ljus omkring en. Det kan vara direkt skadligt för ögonen till och med, att ha för lite ljus under tiden man arbetar eller gör andra saker som kräver ljus.

Läslampa

När det kommer till att läsa böcker till exempel, så är det många som sätter på sig pannlampa, om de ska ligga och läsa en stund innan det är dags att sova. Detta för att få maximalt med ljus när de läser och för att ögonen, som redan är trötta efter en lång dag, ska få ork att läsa vidare en stund till. Ser man inte ordentligt vad det är man håller på med, så kommer man försöka anstränga ögonen mer och mer och de blir tröttare och tröttare. Det är inget vidare, tänk på bra ljus när du arbetar och var rädd om dina ögon. De ska räcka hela livet och dålig syn kan man ha ändå utan att behöva förstöra ögonen ännu mer. Investera i en riktigt bra läslampa eller varför inte en pannlampa till och med, som du kan ha när du läser din bok på kvällen.

18 Feb 2020

 

Välkommen till Lokal & Företagande Bloggen

Du har hittat till vår blogg för dig som vill ha tips kring letande av lokaler, hyresvärdar, fastighetsägare och företagande. Vi hoppas på att kunna bjuda dig på intressanta och välinformerade blogginlägg som hjälper dig i letandet av nya lokaler och annat som kan röra ditt företagande.