Har lokalen ett industrigolv?

Om man är på jakt efter en lokal att använda som verkstad eller för något typ av område inom byggnads så är golvet något som man ska titta närmare på. Ett golv där kommer nämligen att fylla många olika funktioner och vi kan snabbt räkna upp några av dessa för att ge en bättre bild:

  • Skydd. Golvet ska klara av att ta smällar och det ska tåla spill. Om du har en verkstad så kommer rengöringsmedel, olika kemikalier samt olja och bensin obönhörligen att nå golvytan. Det kommer att skada golvet och det kommer att ge fläckar.
  • Utseende. Dessa fläckar kommer dels att vara irriterande, dels bidra till ett stökigt intryck och dels också vara väldigt avgörande för det första intrycket som kunder, leverantörer och eventuella investerare får. Även om det handlar om en verkstad så ska det vara rent, snyggt och god ordning ska råda. Golvet spelar en avgörande roll.
  • Värme och estetik. Ligger det en gjuten betongplatta som golv så är detta fullt funktionellt. Men: det skapar en kall och oharmonisk miljö som dessutom har nackdelar i att betong är svårstädat, drar till sig fukt och där ytan ofta får svåra fläckar som är omöjliga att tvätta bort. Ett litet spill av olja är direkt förödande.

Vilket typ av golv ska man då som hyresgäst eftersöka? Ett industrigolv är det som vi på rak arm skulle rekommendera. Det gör vi av olika skäl och vi kan, på samma sätt som ovan, sammanställa några av de mest uppenbara fördelarna som finns med ett industrigolv.

  Fördelar med ett fogfritt industrigolv Ert industrigolv är, först och främst, något som kommer i olika material. Vår erfarenhet är att ett industrigolv av akryl är den absolut bästa lösningen. Detta golv används inom allt från industrier, laboratorium, gallerior, arenor och i större parkeringsgarage. Således så handlar det om ett väldigt brett spektra av olika användningsområden. Något som inte är någon slump utan en fullt logisk följd av de fördelar som kommer här:
  • Tål både tryck, smällar och kemikalier. Ett industrigolv är ytterst stryktåligt och klarar den dagliga tyngden från olika maskiner, truckar och bilar utan att ytan blir spårig. Tappar man någonting så blir det inga märken. Man brukar numera också lägga in industrigolv i laboratorium; något som sker då golvet i fråga har väldigt bra motståndskraft mot syra och kemikalier.
  • Snyggt. Att man väljer industrigolv i exempelvis gallerior sker av den enkla anledningen att golvet går att få i olika färger och att man därför också kan använde det som en del i en helhet. Tidigare vra golvet lite av en svag punkt - det skulle dels klara av tyngden från alla besökare och dels också vara snyggt - men numera går alltså dessa båda faktorer att kombinera.
  • Fogfritt. Man lägger ett industrigolv flytande och det innebär dels att ytan blir jämn - golvet är självutjämnande - och dels att vare sig fogar eller skarvar finns. Om du ska köra fram exempelvis truckar i din nya lokal så vill du inte ha en massa fogar att ta hänsyn till.
  • Hållbart. Mna kan räkna med att ett korrekt lagt industrigolv håller i minst 40 år; dessutom utan något vidare underhåll än städning. En städning som också blir väldigt lätt då materialet och ytan är ytterst tacksam både att sopa och skura av.
17 Jan 2019

 

Välkommen till Lokal & Företagande Bloggen

Du har hittat till vår blogg för dig som vill ha tips kring letande av lokaler, hyresvärdar, fastighetsägare och företagande. Vi hoppas på att kunna bjuda dig på intressanta och välinformerade blogginlägg som hjälper dig i letandet av nya lokaler och annat som kan röra ditt företagande.