Hitta inredningsinspiration till kontoret

Har du kontor i Stockholm och funderar på att byta ut dess kontorsinredning? Passa på att ta inspiration från flera olika håll innan du bestämmer dig. Varje år kommer ny design, nya funktioner och nya lösningar som kan passa perfekt på kontoret. 

Mässorna – visar inredning i framkant

Har du stort intresse för formgivning och design är ett besök på Formex nästan ett måste. Mässan genomfördes för första gången år 1960 och har sedan dess varit mycket populärt bland de som jobbar med inredning och design. Den genomförs i Älvsjö (i Stockholm) två gånger per år. 

Om du går till Formex kan du vänta dig estetik, funktion och design utöver det vanliga. Det kanske inte är den mest väntade mässan för dig som primärt söker funktionell kontorsinredning. Men samtidigt spelar estetiken en mycket stor roll för att vi människor ska trivas och vara kreativa. Vill du lyfta in kreativiteten i kontorsinredningen kan mycket väl Formex hjälpa dig med det. 

Återförsäljarna – Visar nya kontorslösningar

Det finns återförsäljare av kontorsinredning som enbart säljer från sina butiker runt om i Stockholm. Men det finns även de som enbart jobbar mot företagen, gör kundbesök och arbetar utan någon fast lokal. Jobbar du på ett kontorshotell eller en större kontorsbyggnad vill dessa företag väldigt gärna komma ut för att demonstrera nya produkter och förklara vilka praktiska lösningar som idag finns att välja på. De är specialister på sitt område och har kunskap som de som jobbar på kontoret inte har.  

Se på kontorslandskapen

Vad är ett kontor? Det är lätt att utgå från att det är en yta på ca 10-15 kvadratmeter där en eller två personer jobbar dagligen. Med mobila lösningar, molntjänster och alternativa arbetslösningar kan ett kontor vara betydligt mera än så. Ta gärna inspiration från de större kontorslandskapen och hur man arbetat med kontorsinredningen där. Eller besök så kallade cowork-platser vilket det bara blir fler och fler av i Stockholm. 

Bland annat jobbar man ofta med så kallade breakout spaces. Det är en plats i kontorslandskapet som inte har fokus på jobb, datorer och pärmar. Istället kan det vara en skön soffa, en saccosäck, ett hockeyspel eller annan inredning som skapar en avslappnad känsla. Hit kan man gå för att ha kortare möten, för att slappna av eller för att arbeta i en omväxlande miljö. 

Tiden då kontorsinredning enbart innebar funktionella möbler för kontorsarbetaren som satt vid sitt skrivbord mellan 8 – 16 är lite förbi. Kontoren är idag betydligt mer flexibla. Detsamma gäller arbetssätten – och därmed även kontorsinredningen. Läs mer här om hur man kan göra en kontorsinredning i Stockholm.

10 Sep 2018

 

Välkommen till Lokal & Företagande Bloggen

Du har hittat till vår blogg för dig som vill ha tips kring letande av lokaler, hyresvärdar, fastighetsägare och företagande. Vi hoppas på att kunna bjuda dig på intressanta och välinformerade blogginlägg som hjälper dig i letandet av nya lokaler och annat som kan röra ditt företagande.