Hitta rätt lokal för kontorsverksamhet

Att hitta en lämplig lokal i Stockholm är inte helt lätt. Särskilt inte om det handlar om kontorslokaler som man gärna vill ha centralt och nära city. Det finns sådana, men med hållhaken att de kostar väldigt mycket pengar och att de sällan är speciellt yteffektiva. Man kan klara sig ett tag, men så fort man börjar öka i antalet anställda så börjar också problem att uppkomma.

Idag så skulle vi säga att man kan tjäna ganska mycket på att förlägga sin verksamhet en bit utanför Stockholm och genom det beslutet också få lägre hyra, större kontor och i allmänhet en mer lokal prägel. Väljer man exempelvis Nacka så är det också troligt att folk där kommer att välja ditt företag för affärer; man stöttar det lokala alternativet och det utesluter samtidigt inte kunder i Stockholm. Nacka är en bra plats rent strategiskt och det finns dessutom en uppsjö av lediga lokaler att hyra.

Bättre kontorsstädning ger effekt

En annan fråga gällande lokaler och kontor uppkommer då ni väl är på plats. Inom ganska kort kommer ni nämligen att upptäcka att A) det blir väldigt smutsigt i en kontorsmiljö och B) det påverkar arbetsmiljön. Rent krasst så mår de flesta av oss bättre i en ren, hygienisk miljö och just trivsel är ett nyckelord som man måste eftersträva. Trivs de anställda med varandra och med miljön så kommer de också att prestera bättre; ett faktum som direkt kommer att synas i årsredovisningen. Således så är kontorsstädning ett viktigt område och en detalj som verkligen kan göra skillnad i den dagliga verksamheten. Vikten av att anlita rätt städföretag i Stockholm för kontorsstädning ska absolut inte underskattas.

Så hittar du rätt städföretag för kontorsstädning

Vi tänkte rada upp några tips kring hur du kan hitta en pålitlig och kompetent städfirma för er kontorsstädning. Råden är förhoppningsvis av sådan kaliber att du direkt kan hitta en städfirma som hjälper er år efter år och helt utan friktion: ett lönsamt samarbete som går i båda riktningarna, helt enkelt.

  • Referenser. Idag finns väldigt många städföretag i Stockholm - detta som en följd av rut-avdraget. Många företag blåser upp sig och säger att man klarar av all typ av städning. Kontorsstädning är en av de uppdrag som kräver allra mest kunskap. Därför så måste du verifiera att städfirman verkligen besitter den kompetens som krävs. Se till att få kontaktuppgifter till andra företag i Stockholm som anlitar städfirman i fråga för kontorsstädning. Finns det inga referenser? Gå vidare!
  • Provstädning. Du som chef ska närvara vid den första - ofta fria - provstädningen. Den sker i syfte att beräkna tidsåtgång och för att du ska kunna peka ut vad som behöver extra mycket omsorg. En viktig del.
  • Samma städare. Du har förmodligen känslig information på kontoret och du har definitiv en massa dyr utrustnings om inte får gå sönder. Vår erfarenhet säger att samma städare är att föredra. Jobbet blir bättre och mer effektivt: det är till gagn för både ditt företag och för städfirman du slutit avtal med.

Här kan du läsa mer om hur kontorsstädning går till.

11 Feb 2019

 

Välkommen till Lokal & Företagande Bloggen

Du har hittat till vår blogg för dig som vill ha tips kring letande av lokaler, hyresvärdar, fastighetsägare och företagande. Vi hoppas på att kunna bjuda dig på intressanta och välinformerade blogginlägg som hjälper dig i letandet av nya lokaler och annat som kan röra ditt företagande.