Högkonjunktur för städbranschen tack vare Rut

Det har gått snabbt för städbranschen att växa i Sverige, mycket tack vare Rut-avdragen. Rut är en akronym som står för Rengöring, Underhåll och Tvätt. Tack vare möjligheten för privatpersoner att kunna göra skatteavdrag på som mest en tredjedel av arbetskostnaderna och som mest 25.000 kronor för personer under 65 år och 50.000 för dem över, har städbransceh n vuxit så det knakar under de senaste åren. Sedan 2006 har antalet företag som arbetar inom denna bransch vuxit från 33.000 anställda till 55.000 anställda 2014. Omsättningen ökade från 2006 som då låg på 15 miljarder kronor till 30 miljarder 2014. Antalet företag har ökat, 2007 fanns det 1.700 företag inom branschen till 2.400 företag 2014, enligt Almega.se. För att sammanfatta siffrorna; det har gått spikrakt uppåt för städbranschen och för de människor som arbetar i den branschen. Fler heltidstjänster har skapats. De statliga bidragen har möjliggjort för fler att få rena hem.

De flesta städfirmor har flera verksamhetsben att stå på

Även om hemstädning har varit den tjänst som har efterfrågats mest under förra året, har de flesta städfirmorna sett till att utöka sina tjänster med fler verksamheter. Numera har de flesta städfirmor flyttstädning, kontorsstädning, storstädning, byggstädning och varierande tjänster som de kan erbjuda. Det gör att deras verksamheter blir mer jämn. Att har olika ben i sin verksamhet gör att efterfrågan på ett företags tjänster blir mer jämn. Dessutom kan personalen få större variation på sina jobb. Det krävs att företagen kan erbjuda vidareutbildningar. Att städa kontor skiljer sig åt från att flyttstäda, byggstädning är helt annorlunda än hemstädning, till exempel och så vidare.

Städar man under arbetstid är det diskretion som gäller

Att arbeta med kontorsstädning handlar mycket om att kunna arbeta diskret så att man inte stör företagets arbete. Om det är så att man kommer och städar under dagtid, då personalen arbetar på plats, gäller det att kunna arbeta så att personalen inte störs under sitt arbete. Ofta kan det handla om att renögra pentry eller kök som personalen använder sig av. Då handlar det om att rengöra skrivbord, toaletter, golv och tömma papperskorgar. De flesta städfirmor städar efter att kontoret har stängt, vilket innebär en större frihet för städpersonalen.

Så hittar du rätt städfirma i Stockholm

Om du har ett kontor i Stockholm är det bästa sättet att hitta en städfirma som kan utföra kontorsstäd i Stockholm genom att googla "kontorsstäd Stockholm", då borde du få ett stort antal förslag på städfirmor som kan utföra det i Stockholm. Ta sedan kontakt med något av de föreslagna företagen, begär offert och referens. Efter det är det bara att välja och vraka. Du har tusentals städfirmor i Stockholm att välja mellan.

13 Jul 2018

 

Välkommen till Lokal & Företagande Bloggen

Du har hittat till vår blogg för dig som vill ha tips kring letande av lokaler, hyresvärdar, fastighetsägare och företagande. Vi hoppas på att kunna bjuda dig på intressanta och välinformerade blogginlägg som hjälper dig i letandet av nya lokaler och annat som kan röra ditt företagande.