Hur fungerar fönstren i er nya lokal?

Flyttar man som företag in i en ny lokal så har man ofta enbart sett till att ytan är tillfredsställande och stor nog för den verksamhet man bedriver. handlar det om ett företag med kontor och där de anställda, så att säga, klär sig mer civilt så bör man även se till att andra saker fungerar som de ska.

Ett område som ofta glöms bort i detta sammanhang är fönstren. Detta gäller inte enbart för företag, utan det är även något som många privatpersoner, villaägare och BRF:er i Stockholm negligerar och missar. Något som kan komma att kosta, både sett till hälsa och sett till plånbok. I och med att det handlar om ett företag så kan vi även addera produktion och omsättning till denna minuskolumn.

Varför? Jo, för att fönster som inte håller måttet kostar mycket pengar i uppvärmning- och energikostnader samt att de erbjuder ett klimat som kan ge upphov till sjukdomar som en följd av en kall, dragig inomhusmiljö och att dessa i sin tur minskar på både produktivitet och kostar pengar för en arbetsgivare. Här har vi inte ens nämnt hur ett undermåligt inomhusklimat påverkar arbetsmiljön och där detta kan leda till konflikter mellan de anställda.

Baserat på detta så finns det uppenbarligen ett stort värde i att se över skicket på sina fönster och på att - vid behov - åtgärda problem som eventuellt kan finnas. Något som inte behöver betyda ett kostsamt byte av fönstren i fråga. Nej, i många fall så räcker det med en fönsterrenovering.

En fönsterrenovering ger god effekt

En fönsterrenovering har många fördelar. Dels så är den billigare att genomföra än vad det skulle kosta att byta alla fönster. Dels så tar det inte så lång tid och dels så behöver man som företag inte påverkas så mycket. Det senare innebär att det företag i Stockholm som anlitas för en fönsterrenovering inte gör detta på plats - med en massa oljud, slipdamm och allmänt hög volym - utan att man tar med sig alla fönster till en egen verkstad. Arbetet på exempelvis ett kontor kan således fortlöpa, men naturligtvis utan att man kan se ut då fönstren täcks med isolering under tiden en fönsterrenovering pågår. Det tar några dagar (beroende, naturligtvis, på hur många fönster det handlar om).

Allt som oftast så kan man också byta ut glaset och sätta in energiglas som har lägre U-värde. Det är något som definitivt påverkar kostnaden och som på sikt kan leda till lägre hyreskostnader. Faktum är att fönster som har högre u-värde - eller som är otäta - har en stor del i den årliga kostnaden för uppvärmning. Något som även du som privatperson eller representant för en BRF i Stockholm ska ta till dig av. Betalar du för mycket pengar så ligger troligen en del av problemet i att dina gamla fönster släpper in kall luft och låter den varma åka ut. En fönsterrenovering gör en gigantiskt skillnad för att sänka uppvärmningskostnaden. Tillsammans med taket så är det där värmen åker ut som allra tydligast.

En viktig sak dock - oavsett om det handlar om en företagslokal, om en villa eller om en fastighet: se till att anlita rätt företag för en fönsterrenovering. Det handlar om ett delikat projekts om kräver rätt handlag, erfarenhet och kunskap. Gäller det ett fönsterbyte så kan man vara lite mer slapphänt vid val av företag - en renovering kräver mer undersökning av det företag man tänkt sig anlita. Kolla referenser, se över vilka kunder man haft och kolla upp om det finns några anmärkningar hos exempelvis Kronofogden innan ni skriver ett avtal.

Läs mer om fönsterrenovering på http://www.fönsterrenoveringstockholm.nu.

16 Nov 2018

 

Välkommen till Lokal & Företagande Bloggen

Du har hittat till vår blogg för dig som vill ha tips kring letande av lokaler, hyresvärdar, fastighetsägare och företagande. Vi hoppas på att kunna bjuda dig på intressanta och välinformerade blogginlägg som hjälper dig i letandet av nya lokaler och annat som kan röra ditt företagande.