Inred som ett proffs

möbelaffärEn etagevåning i Stockholm? Eller en herrgård på landet? Oavsett vad du ska inreda finns det ett par saker som är bra att ha i åtanke när man ska möblera om, eller möblera nytt för första gången. Däremot är det vanligt att den valda stilen kan variera beroende på man har en lantlig eller en urban bostad i Stockholm.

Hitta rätt möbelaffär

Det finns ett par välkända möbelkedjor som de flesta tycker är bra och är nöjda med. Det är såklart inget fel på detta, men vill man lägga ned extra omsorg på inredningen kan det vara värt att hitta en lite mer obskyr möbelaffär. Chansen är helt enkelt större att ditt hem får en unik touch.

Det behöver såklart inte bara köpas möbler från en möbelaffär. Bor du i en större stad som exempelvis Stockholm eller Göteborg (i synnerhet Stockholm) har du en uppsjö av aktörer att välja mellan.

Slarva inte med måtten

Det säger sig självt att det är enklare att arrangera ett möblemang på ett papper, snarare än att faktiskt plocka upp dem och flytta runt dem. Det här är något som alla känner till, men fortfarande är det ganska få som verkligen tar sig tiden att skissa ordentligt på ett A4 först. När du skissar finns det ett par saker som är bra att tänka på. Till exempel:

  • Lämna minst 75 cm mellan möbler som man ska kunna gå emellan.

  • Fåtöljer och soffor som är placerade mot varandra bör inte ha ett längre avstånd än ungefär två en och halv meter. Detta för att underlätta för samtal och umgänge.

  • Planera för hur många stolar som ska få plats kring köksbordet. De flesta rekommenderar att stolarna bör vara kring 50 – 60 centimeter. Mellan stolarna bör det finnas åtminstone runt 15 centimeters mellanrum.

Främja umgänge

Om bara utrymmet finns anser de flesta att det sociala är att prioritera högt när man inreder en bostad. Som nämnt ovan bör exempelvis två soffor eller fåtöljer som står mittemot varandra, inte ha för långt mellan avstånd däremellan. Om du har, till exempel två soffor och fyra fåtöljer eller stolar, kan dessa vinklas för att främja enklare umgänge i exempelvis vardagsrummet.

Använd mattor

Mattor är mycket effektiva när det kommer till att skapa ett rum i rummet. En större matta kan till exempel definiera utrymmet i ett större vardagsrum där soffor och fåtöljer står. Tänk på att ha en matta som är tillräckligt stor. Fåtöljer och soffor som står halvt på golvet, halvt på mattan, blir inte särskilt snyggt. Gå till en möbelaffär med ett brett utbud av mattor som exempelvis gad.se, så kommer detta inte att vara något problem. 

8 Sep 2018

 

Välkommen till Lokal & Företagande Bloggen

Du har hittat till vår blogg för dig som vill ha tips kring letande av lokaler, hyresvärdar, fastighetsägare och företagande. Vi hoppas på att kunna bjuda dig på intressanta och välinformerade blogginlägg som hjälper dig i letandet av nya lokaler och annat som kan röra ditt företagande.