Installera ventilation efter användningsområde i Stockholm

Ventilation är viktigt för att du och din fastighet ska må bra. Men det är också viktigt att du använder dig av rätt ventilation gällande användningsområde, i din fastighet i Stockholm.

I en fastighet behöver du kunna byta ut inomhusluften mot frisk och ny utomhusluft. Om du inte har tillräckligt med ventilation kan det innebära att både du och fastigheten börjar må dåligt. Den vanligaste anledningen till det är fuktskador som exempelvis mögel, där viss typ av mögel kan göra dig och din familj sjuka.

Men när det gäller företag av olika slag så kan ventilationen vara ännu mer viktig. Där kan det finnas damm och ämnen som måste ventileras för att de annars mycket snabbt blir farliga för dig och övrig personal. Det kan även finnas ett ventilationsbehov för att det annars kan finnas explosions- eller brandrisk. Ventilation är därför extremt viktig för alla fastigheter i Stockholm.

Ventilation av olika slag

Grundsyftet med en ventilation är att inomhusluft ska bytas mot utomhusluft, men det kan ske på flera olika sätt. I din bostad har du troligen tre olika typer av ventilation: en fläkt med filter ovanför spisen, en fläkt utan filter i badrummet och helt enkelt hål i väggen för ventilation i övriga rum.

Lite så är det även på större företag, fast där kan det finnas filter stora som en gäststuga och kanaler från fastighetens innanmäte och ut, som är så stora så att du ibland också kan krypa runt i dem.

11 Aug 2021

 

Välkommen till Lokal & Företagande Bloggen

Du har hittat till vår blogg för dig som vill ha tips kring letande av lokaler, hyresvärdar, fastighetsägare och företagande. Vi hoppas på att kunna bjuda dig på intressanta och välinformerade blogginlägg som hjälper dig i letandet av nya lokaler och annat som kan röra ditt företagande.