Kontorsanpassning i Stockholm – firma eller själv?

Har ditt företag bytt lokaler eller har du ett nystartat företag som precis har flyttat in i ett kontor? Då är det läge att anpassa kontoret så att det passar både för personal och kunder. För dig som har ett kontor beläget i Stockholm och planerar att genomföra en kontorsanpassning finns det flera firmor att välja mellan beroende på vad du önskar göra. Eller är du händig och funderar på att göra jobbet själv?

Firma för stora kontor

Om du driver ett stort företag som har både många kontor och mycket personal kanske det är mer lämpligt att låta en firma utföra jobbet framför att göra det själv. Det kan vara klurigt att få till det om kontoret är stort och det kommer dessutom ta tid. Det finns många firmor i Stockholm som ängar sig åt kontorsanpassningar, både som helentreprenad eller bara delar och det kan vara en fördel att få hjälp med en eller flera delar för att få till ett funktionellt och trivsamt kontor.

För dig med litet kontor

Driver du ett litet företag eller kanske arbetar helt ensam? Då har du förmodligen ett mindre kontor också. Att anpassa kontoret kan ändå vara en fördel även om du för det mesta vistas där ensam. En kontorsanpassning handlar inte bara om utseende och känsla utan också om arbetsmiljö. Har du rätt slags inredning och belysning?

Se över din arbetsmiljö och anpassa kontoret efter dina behov. Till det behövs ingen firma, om du inte vill, utan det finns många små saker du med enkelhet kan utföra själv. Sätt upp ordentlig takbelysning och investera i ett höj- och sänkbart skrivbord. Måla väggarna i en färg du trivs med och vips så har du genomfört en anpassning på egen hand.

Varför kontorsanpassa?

Varför man ska utföra en kontorsanpassning är för att skapa en trevlig och väl fungerande arbetsmiljö. Du och dina kollegor spenderar många av veckans timmar på kontoret så det är viktigt att det både ser bra ut och är funktionellt. Att sedan ha ett kontor som återspeglar verksamheten eller varumärket gör att kunderna också kommer uppskatta att komma på besök. Det ger en personlig känsla att trivas i för både kunder och personal.

Ibland behövs mycket jobb och kunskap för att anpassa ett kontor och ibland räcker det med små förändringar. Det finns inga regler som säger att det ska vara på ett visst sätt utan det har till största del med behov och önskemål att göra. Däremot bör man se till att arbetsmiljön är bra och det kan man både göra själv och med hjälp av proffs, beroende på hur höga kraven är.

9 May 2019

 

Välkommen till Lokal & Företagande Bloggen

Du har hittat till vår blogg för dig som vill ha tips kring letande av lokaler, hyresvärdar, fastighetsägare och företagande. Vi hoppas på att kunna bjuda dig på intressanta och välinformerade blogginlägg som hjälper dig i letandet av nya lokaler och annat som kan röra ditt företagande.