Larm ökar tryggheten på arbetsplatsen

Ett företagslarm avskräcker inbrott och larmar både grannar och vaktbolag om det sker ändå. Skydda dig, ditt företag och ert material så gott du kan genom att installera ett larm i er lokal.

Inget företag är särskilt långvarigt om de inte anpassar sig till den digitala och teknologiska revolution som pågått de senaste 20 åren och som bara fortsätter att accelerera. Kollegieblock, pärmar, blyertspennor och plastfickor är passé. Numera används dyr teknik som datorer, mobiltelefoner och läsplattor. Material som tjuvar gärna hade lagt vantarna på för att kunna sälja vidare på svarta marknaden. De tenderar ju tyvärr att få ganska många fler tusenlappar för en dator än för en bunte anteckningsblock. Därför är det viktigt att du låser in dina värdesaker på jobbet när du är siste man att gå hem för dagen. Då kan man förebygga en hel del. Men det hindrar inte alltid tjuvarna, trots allt. Vad som är desto mer effektivt är att installera ett företagslarm i er lokal.

Avskräckande effekt

Det är inte ens säkert att larmet behöver utlösas för att avskräcka tjuvar och banditer från att bryta sig in i din företagslokal och stjäla era värdesaker, som datorer, mobiltelefoner eller viktiga koder och dokument. Bara det faktum att det är skyltat på byggnadens utsida att lokalen är larmad och kopplad till ett särskilt vaktbolag kan få inbrottstjuvarna att låta bli just er lokal.

Och även om de bestämmer sig för att ta risken kommer larmet att utlösa ett öronbedövande oväsen som lockar till sig omgivningens uppmärksamhet. Men framför allt vaktbolagets, som snabbt kommer ut och kanske till och med kan ta tjuvarna på bar gärning.

Äventyra inte tryggheten

Med ett företagslarm i Stockholm blir ni säkra på att personer med rätt behörigheter rör sig i er byggnad. De anställda som ska ha tillträde till i lokalen har i regel tillgång till en larmkod och kan både larma av och larma på. Det är ett stort förtroende och ansvar att lägga på sina medarbetare, men som också betalar av sig i slutändan. Inbrotten drabbar ju även dem.

De flesta som har varit med om ett inbrott vittnar om hur integritetskränkande det är och hur illa till mods man känner sig. Känslan av tryggheten på sin arbetsplats ruckas över en natt. Det är med andra ord inte enbart för ert materials skull som ett företagslarm kommer till användning. Det är även till för era anställda.

29 Oct 2020

 

Välkommen till Lokal & Företagande Bloggen

Du har hittat till vår blogg för dig som vill ha tips kring letande av lokaler, hyresvärdar, fastighetsägare och företagande. Vi hoppas på att kunna bjuda dig på intressanta och välinformerade blogginlägg som hjälper dig i letandet av nya lokaler och annat som kan röra ditt företagande.