Lokaler som hyrs ut behöver rätt förvaltning

Om man som fastighetsägare hyr ut lokaler till hyresgäster, oavsett om det är till privatpersoner eller till företag, så behöver man en duktig förvaltare som på rätt sätt tar hand om lokalerna. Som fastighetsägare vill man ju att ens lokaler förvaltas på sätt som helt ökar värdet på dem. Smakar det så kostar det, och äger man lokaler i Stockhom, har de så pass höga priser att det kommer att löna sig att lägga resurser på en så bra förvaltning som det bara är möjligt.

Hur hittar man duktiga fastighetsförvaltare?

Om du är skicklig på att välja fastighetsförvaltare, så väljer du förmodligen den som med sin förvaltning ser till att fastigheten blir finare och bättre och mer värd när de har förvaltat den några år, än när de började. För dig som är fastighetsägare är en sådan förvaltare guld värd. Men hur hittar man duktiga förvaltare? Man kan ju alltid börja med att googla "förvaltning Stockholm" för att få några namn på företag som arbetar med förvaltning just i Stockholm. Vill man hitta sådana på en annan ort, googlar man den orten i stället. När du väl har fått namn på sådana företag är det bara att ta kontakt, fråga om offert och referenser. Referenserna är mycket viktiga då duktiga förvaltare får snabbt ett bra rykte bland sina kunder. Så var noga med att kontrollera referenserna.

En duktiga förvaltare höjer fastighetens värde

Hittar du väl en duktig förvaltare, ser den personen till att fövalta fastigheten på sådant sätt att den blir finare, mer värdefull och snyggare med åren. En förvaltare som slarvar, ser till att den blir allt fulare med åren. En sådan person struntar i att hålla rent, struntar i renoveringar, struntar i hur omgivningen och trapphus ser ut. En dålig förvaltare låter fastigheten förfalla helt enkelt. En dålig förvaltare ser till att ingenting i fastigheten fungerar, som inte åtgärdar något som hyresgästerna klagar på.

Så känner du igen en dålig förvaltare

Har man haft med människor att göra, känner man genast igen en usel förvaltare. De har ingen energi, inga ambitioner, inga drömmar eller visioner. De vill ingenting, utom att göra så lite som möjligt. De är inga "doer", det vill säga de är inga människor som får något gjort alls. De vill göra så lite som möjligt och lata sig så mycket som det bara är möjligt. Varje gång som man talar med dem om att förbättra något eller göra saker på annat sätt, eller om man påpekar något som inte fungerar motsäger de en och talar om för en hur komplicerat saker och ting är, hur mycket det kommer att kosta, hur ansträngande och "omöjligt" det är att genomföra. Har du med en sådan människa att göra, ska du inte anlita den personen för det blir ingen duktig förvaltare åt dig.

29 May 2019

 

Välkommen till Lokal & Företagande Bloggen

Du har hittat till vår blogg för dig som vill ha tips kring letande av lokaler, hyresvärdar, fastighetsägare och företagande. Vi hoppas på att kunna bjuda dig på intressanta och välinformerade blogginlägg som hjälper dig i letandet av nya lokaler och annat som kan röra ditt företagande.