Mäklare värderar din älskade lilla lägenhet på Södermalm

Mäklare kan värdera din lägenhet på Södermalm, för att du ska kunna se vart du har råd att flytta med din växande familj. Blir det Årsta eller Farsta strand?

Livet går i olika faser. När du köpte din lägenhet på Södermalm för tio år sedan var du kanske singel och njöt av stadsdelens rika krogliv på i princip daglig basis. Nu däremot, lever du med två ungar, en sambo och en hund och samma lägenhet känns plötsligt mycket trång och omöjlig att bo i.

Då är det dags att flytta på sig. Det är dock inte så vanligt att ha råd att trippla sin kvadratmeteryta i samma stadsdel som man bor i. Så det är mycket möjligt att du inte har en chans att köpa en lägenhet på Södermalm som är stor nog, hur mycket du än gillar att springa runt på söders höjder.

Att låta flera mäklare värdera lägenhet rekommenderas

En erfaren mäklare hjälper dig att värdera bostad på Södermalm. Det är nämligen inget du kan göra på egen hand, i alla fall inte på något framgångsrikt sätt. Det räcker inte med att titta på lägenhetsannonser och jämföra med din egen lägenhet. Alla lägenheter är unika och säljs efter sina förutsättningar.

En mäklare har däremot stora kunskaper i hur bostadsmarknaden ser ut nu och kan även göra en kvalificerad gissning en bit framåt i tiden. Du har dock alla möjligheter att ta in fler värderingar än en, och på så sätt kan du lätt se om du får bra värderingar som överensstämmer med varandra. Så kan du ställa in dig på vilken typ av nytt liv du kommer kunna leva – räcker det att ta sig till Årsta eller behöver du ta dig hela vägen ut till Farsta strand?

30 Nov 2022

 

Välkommen till Lokal & Företagande Bloggen

Du har hittat till vår blogg för dig som vill ha tips kring letande av lokaler, hyresvärdar, fastighetsägare och företagande. Vi hoppas på att kunna bjuda dig på intressanta och välinformerade blogginlägg som hjälper dig i letandet av nya lokaler och annat som kan röra ditt företagande.