Nya lokaler till ditt företag

Om du som företagare är ute efter att starta nytt, förflytta ditt nuvarande kontor eller expandera finns det vissa saker du bör hålla koll på när jakten på en ny lokal börjar. Majoriteten av alla företag byter inte kontor särskilt ofta då det är en ganska krävande process, så därför är det viktigt att planera ordentligt och hitta rätt från början så ditt företag kan få den perfekta nya platsen att blomstra på.

Vilka behov finns?

Innan du börjar jakten på en ny kontorslokal är det dags att ta en titt på det aktuella läget. Hur ser ditt företag ut och vad har det för behov? Ju fler frågor du har svar på från början, desto snabbare och lättare kommer flytten av företaget att gå.  

Alla företag har olika behov. Beroende på vilken bransch ditt företag är i, hur stort det är och hur snabbt det utvecklas krävs olika lokaler. Och det är inte bara en fråga om att allt ska få plats på ett och samma ställe, det är även viktigt att ha i åtanke att denna nya lokal faktiskt kommer att fungera som en arbetsplats där de anställda kommer tillbringa majoriteten av sin dagtid. Därför krävs det också att lokalen håller viss standard som människor kan trivas i.

Olika lokaltyper

När det kommer till lokaltyper finns det här en uppsjö att välja bland. Exempelvis finns kontorslokaler, butikslokaler, lagerlokaler med mera. Så du bör innan processen drar i gång vara medveten om vilka specifika utrymmen den nya lokalen måste ha. Behövs en lokal där det både finns förråd och personalutrymmen? Eller behöver du endast lager och kontor? När du letar ledig lokal i Nacka eller på någon annan specifik ort kan det vara svårt att hitta rätt.

Variationerna är många. Ibland krävs det också att myndigheterna måste godkänna lokalen för just den verksamhet ditt företag bedriver och då måste deras standard även hållas. Detta gäller främst om du kommer behöva hantera råvaror i exempelvis en restaurang eller en livsmedelsbutik.

Läget kan avgöra

Nästa steg efter det att du kommit fram till vilken typ av lokal du behöver är var någonstans den bör ligga. Läget är A och O för de flesta företag och därför är det viktigt att läget har en stark koppling till affärsidén som företaget bedriver. Kanske är det bäst att hitta en ledig lokal i Nacka? Dessutom är det ett stort plus om lokalen ligger nära viktiga samarbetspartners, leverantörer, en viss typ av råvara eller transportleder. Ibland krävs en exklusiv och central adress för att företaget ska kunna leva upp till den önskvärda profilen. Men återigen är det inte att förglömma att det inte får bli en alltför stor utmaning för varken dig själv eller dina anställda att ta sig till och från jobbet.

Planering underlättar sökandet

Hur det går för ett företag hänger mycket på hur de anställda mår och att det finns en arbetsglädje. Denna kan höjas genom trivsamma lokaler som ligger i ett område som har saker att erbjuda. Exempelvis bra lunchrestauranger och dylikt. Det kan vara knepigt att hitta den perfekta lokalen, men genom att analysera företagets behov från första början kommer processen bli lättare.

 

13 Jul 2017

 

Välkommen till Lokal & Företagande Bloggen

Du har hittat till vår blogg för dig som vill ha tips kring letande av lokaler, hyresvärdar, fastighetsägare och företagande. Vi hoppas på att kunna bjuda dig på intressanta och välinformerade blogginlägg som hjälper dig i letandet av nya lokaler och annat som kan röra ditt företagande.