Öka trivseln i kontoret

Är ni ett storföretag i Stockholm? Eller en mindre firma ute på landet? Oavsett är det viktigt att värna om personalens hälsa. Att investera i en ökad trivsel på arbetsplatsen lönar sig ofta långsiktigt. Till exempel är det viktigt att ergonomin är god och att ljudnivåerna inte är alltför höga. Det här lönar sig i form av att dina anställda mår bättre, något som indirekt leder till en roligare arbetsplats och högre produktivitet. När de anställda trivs riktigt bra kommer det säkerligen att visa sig i arbetet också.

Ha rätt kontorsmöbler

Att ha rätt kontorsmöbler är en stor del av trivseln på företaget. Många som arbetar på kontor idag drabbas av skador av att sitta på ett som är dåligt för kroppen. Det här är något som man kan påverka mycket med hjälp av goda kontorsmöbler. Är man osäker, eller om man vill göra det lilla extra, kan man anlita en ergonom som både kan välja möbler och hjälpa till att utforma arbetsplatsen på bästa möjliga vis.

Moderna kontorsmöbler har ofta redan ergonomin i beaktning – även om mer och mindre ergonomiska alternativ finns att välja. Grundläggande saker är att kunna justera höjd på både skrivbord och stolar. 

Läs mer på denna sida: http://www.kontorsmöblerstockholm.se/.

Öppna ytor

Att ha en lounge eller någon annan öppen yta där de anställda kan sitta och umgås och jobba tillsammans på något projekt kan öka trivseln i företaget. Till exempel kan det finnas i närheten av receptionen och vara möblerat med stora, bekväma möbler. Här kan med fördel en kaffemaskin, fika och frukt placeras.

Vissa moderna företag väljer att ha ytor som enbart är till för nöje och umgänge. Dessa fylls till exempel med pingisbord, spelmaskiner, saccosäckar, dryck och fika. Det är inte alla företag som detta passar, men moderna start-ups i till exempel Stockholm, eller företag med mycket ungdomar som anställda, har ofta dessa ytor. Det är också vanligt bland yrken där långa raster krävs, till exempel som flygtrafikledare på Arlanda utanför Stockholm eller vid annan större flygplats.

Ljudnivå

Otaliga studier har visat att höga ljud- och bullernivåer påverkar oss negativt om vi utsätts för det under lång tid. Det kan bland annat förvärra stress och ge huvudvärk – två saker som knappast gör en personalstyrka effektiv i sitt arbete. Ligger kontoret vid en starkt trafikerad väg i till exempel Stockholm eller Göteborg, kan det vara bra att se över sin isolering. Om kontorets fönster är stängda ska det inte bullra inne i lokalen. Särskilt viktigt är detta att se över om kontoret ligger på bottenvåningen.

Man kan också minska ljudnivån som uppstår inomhus. Detta till exempel genom mattor eller mjuka material på väggarna som fångar upp ljud och oljud. Ett kalt och hårt kontor kommer också att ha mer eko och därmed högre nivåer. Dessutom skulle de flesta säga att det är trevligt med textilier av olika slag i kontorets inredning.

23 Aug 2017

 

Välkommen till Lokal & Företagande Bloggen

Du har hittat till vår blogg för dig som vill ha tips kring letande av lokaler, hyresvärdar, fastighetsägare och företagande. Vi hoppas på att kunna bjuda dig på intressanta och välinformerade blogginlägg som hjälper dig i letandet av nya lokaler och annat som kan röra ditt företagande.