Redovisningsbyrå lättar arbetsbördan i Stockholm

Många företagare i Stockholm vill helst göra sin bokföring på egen hand. Anledningarna till att de inte använder sig av en redovisningsbyrå kan variera.

Flera ensamma företagare i Stockholm hade börjat träffas för att kunna bolla idéer och problem med varandra. Det var lärorikt att dela erfarenheter men det tog lång tid innan de började diskutera om saker som är lite tabu. Det handlade bland annat om bokföring och städning. Varför envisas alla med att sköta allt själv?

Det tar ett helt år innan en av gruppens medlemmar berättar att hon kontaktat ett företag som kan hjälpa henne med bokföringen. Än är inget bokat. Först ska Eva, som entreprenören heter, träffa en av de anställda för att prata om sina behov, se över bokningssystem samt hur mycket hon vill ha hjälp med.

Redovisningsbyrå på besök

Hennes steg att ta hjälp satte igång ett intensivt och nyfiket samtal där alla ville veta mer. Men Eva hade ännu inget att berätta utan frågade om de inte skulle be någon från företaget att komma och informera under ett av deras möten. De jobbade med redovisning i Stockholm och skulle gärna komma på besök.

Dagen till ära hade de köpt riktigt gott fika. Där fanns goda mackor och en tårta. Informationen var intressant och det förvånade många att det fanns olika sätt att ta hjälp. Vissa vill ha hjälp med allt och andra endast med årsredovisningen. Oavsett vilket kunde man ta kontakt om man hade någon fråga. Den kvällen var det många som gick hem för att fundera.

18 Dec 2022

 

Välkommen till Lokal & Företagande Bloggen

Du har hittat till vår blogg för dig som vill ha tips kring letande av lokaler, hyresvärdar, fastighetsägare och företagande. Vi hoppas på att kunna bjuda dig på intressanta och välinformerade blogginlägg som hjälper dig i letandet av nya lokaler och annat som kan röra ditt företagande.