Ska kontoret flytta i Göteborg?

Är det dags för företaget att flytta från den nuvarande platsen till en annan? Om flytten ska ske i Göteborg är det viktigt att få tag i rätt flyttfirma som är erfaren av hur det är att flytta ett helt företag, med kontor, verksamhet och personal från den ena adressen till den andra. Här går vi igenom vad som kan vara vitkigt att tänka på inför att planera och anlita en flyttfirma för jobbet.

Har man någon gång flyttat ett helt kontor någon gång tidigare så vet man vilket stort arbete som det handlar om. Men är det första gången, kan det lätt hända att det dyker upp saker som man helt enkelt inte har tänkt på och man blir tagen på sängen och snabbt måste fatta beslut, som kanske inte alla gånger är så genomtänkta. Därför kommer det några praktiska tips här.

Tänk på att säga upp lokalen i tid

Många kan glömma att säga upp lokalen i tid. Ofta kan vissa lokaler som inte har någon bestämd hyra, ha en uppsägningstid på hela 9 månader. Så att säga upp lokalhyran i tid kan spara många kostnader som annars bara rinner ut i sanden och är ganska så onödiga. Man vill ju inte betala för två hyror under samma tid – helst. Så säg upp lokalhyran så snart man vet vart man ska flytta och i tid.

Ska alla saker med och vems är de?

Vem ska packa alla sakerna? Om man anlitar en flyttirma som gör detta, bör varje personal märka sina saker så att man snabbt hittar dem på den nya adressen och slipper rota runt i en massa lådor och kan sätta igång och arbeta så snart det bara går. Dessutom brukar man ta med sig sådant som ska till ett gemensamt kök, som ska till badrum och sådant ska också märkas på lådorna så att flyttpersonalen vet vart de ska ställa de lådorna.

Vem ska flyttstäda lokalen?

När väl allt är packat och flyttklart, bör hela lokalen flyttstädas ordentligt. Även här gäller samma principer som när man flyttar själv. Ett företag vill inte flytta in i en smutsig lokal. Skulle man bara lämna lokalen utan en rejäl flyttstädning, kan man få en extra städfaktura påtvingad. Då är det bättre att ta kontrollen över flyttstädningen och välja själv flyttstädning.

Det lönar sig alltså att planera flyttstädningen och tänka ut vilka praktiska saker som man bör fatta beslut om. Läs mer här.

19 Dec 2019

 

Välkommen till Lokal & Företagande Bloggen

Du har hittat till vår blogg för dig som vill ha tips kring letande av lokaler, hyresvärdar, fastighetsägare och företagande. Vi hoppas på att kunna bjuda dig på intressanta och välinformerade blogginlägg som hjälper dig i letandet av nya lokaler och annat som kan röra ditt företagande.