Ska man flytta företaget kan det vara en god ide att anlita de som är proffs på just företagsflytt i Stockholm

Håller ni på att växa ut era lokaler? Har ni anställt mer personal nyligen? Kanske dags att flytta till större lokaler i så fall. Det finns de som är specialister på företagsflytt i Stockholm.

Det kan vara mycket att tänka på då man ska flytta ett helt företag. Helst ska allt också bara flyta på så att företaget kan rulla på som vanligt fast att man är mitt emellan två adresser. Därför är det viktigt att noga planera flytten. Allt ska packas i lådor som märks med innehåll så att det sedan är lätt att hitta det man eftersöker på den nya adressen. Även hurtsar och skåp ska tömmas på innehåll och packas i uppmärkta lådor. Har man dessutom ett helt arkiv kan det bli många lådor som måste packas. Att märka lådorna underlättar sen arbetet på den nya adressen så att det går fort att sortera kartongerna. Man vill ju att de hamnar i rätt rum i de nya lokalerna.

Mindre kontor redo att flytta

Att planera ordentligt i god tid underlättar flytten

Men det är inte bara lådor som ska packas och kontorsmöbler som ska flyttas i en företagsflytt. Viktigt är också att få med sig kommunikationen till kunderna. Telefoni och internet måste fungera med en gång på det nya stället, liksom eventuella larm och andra installationer. Tack och lov så finns det flyttfirmor som är specialister på företagsflytt i Stockholm. En sådan firma kan hjälpa till med hela planeringen så att allt fungerar från dag ett på det nya kontoret. Den hjälpen kan vara ovärderlig då det är bättre att ni istället får koncentrera er på ert företag och era kunder.

Glöm inte att anmäla flytt av telefon och internet

Det är bra att ta hjälp i god tid av en flyttfirma. Det är mycket som ska hinnas med och planeras som att anmäla flytt av telefon och säga upp eventuella abonnemang av gas och el. Anmäla flytt av tidning och andra prenumerationer ett företag kan tänkas ha. Man ska heller inte glömma att eftersända posten och meddela sitt försäkringsbolag att man avser att flytta till andra lokaler. Kanske påverkar detta försäkringen? Också skatteverket måste informeras om att företaget byter adress. Sist men inte minst så ska man så klart också meddela alla sina kunder och det är alltid trevligt om man gör detta i god tid.

10 Feb 2020

 

Välkommen till Lokal & Företagande Bloggen

Du har hittat till vår blogg för dig som vill ha tips kring letande av lokaler, hyresvärdar, fastighetsägare och företagande. Vi hoppas på att kunna bjuda dig på intressanta och välinformerade blogginlägg som hjälper dig i letandet av nya lokaler och annat som kan röra ditt företagande.