Solceller - en bra investering för lantbruk

Istället för inköpt el kan lantbruk med fördel använda sig av solceller. De med ladugårdar har ett bra utgångsläge med stora tak att installera solceller på.

Gården har gått som familjen säger i decennier. Genom tiden har de stött på flera hinder som de löst eftersom. Nu hade elen blivit dyrare än på länge och det blev tufft med de betydligt högre kostnaderna. Det var snart dags för ett nytt generationsskifte och frågan var om det var värt det eller om de skulle sälja.

Sonen till Bertil och Astrid, Erik, hade kommit på besök och de diskuterade fram och tillbaka om olika lösningar. Även sonen var orolig för kostnaderna och lade fram förslag om solceller som visat sig vara perfekta för lantbruk. Föräldrarna var skeptiska men lovade att lyssna när han tagit fram information.

Solceller inte så tokigt på lantbruk ändå

Istället för att samla på sig en massa papper bestämde sig Erik för att boka in en säljare från ett företag som säljer solceller för lantbruk. Denne ska tillsammans med honom åka till gården för att berätta för dem alla samtidigt hur solceller fungerar, vad det kostar och vilka fördelar det har för dem.

Vid besöket gick de en tur på gården och tittade på vilka möjligheter som fanns för att installera solceller. Säljaren förklarade att med deras ladugårdstak skulle de kunna bli självförsörjande på el. Nu hade han fångat allas intresse. Efter några timmar i familjens kök hade de bestämt sig. Solceller kändes som en helt rätt sak att satsa på. De bad säljaren ta fram ett erbjudande och återkomma till dem.

20 May 2023

 

Välkommen till Lokal & Företagande Bloggen

Du har hittat till vår blogg för dig som vill ha tips kring letande av lokaler, hyresvärdar, fastighetsägare och företagande. Vi hoppas på att kunna bjuda dig på intressanta och välinformerade blogginlägg som hjälper dig i letandet av nya lokaler och annat som kan röra ditt företagande.