Tänk på städningen vid valet av ny företagslokal

När man letar efter en ny företagslokal finns det en faktor som ofta glöms bort, nämligen städningen. Det är lätt hänt att man förälskar sig i en lokal baserat på läget eller stämningen i byggnaden, men när man väl har flyttat in märker man att den är svårmöblerad och även svårstädad.

Pelare med ornament, höga spårfrästa golvlister och gamla trägolv må vara vackra, men de drar lätt till sig smuts och kan vara knepiga att få riktigt rena, något som är viktigt för att lokalen ska kännas fräsch och trivsam.

I andra lägen handlar det snarare om att det blir väldigt stora ytor som ska städas, men där finns det ett enklare svar, nämligen städmaskiner.

Rätt städmaskin gör jobbet enklare

Om du har stora lokaler för ditt kontor, din butik eller industri är en eller flera städmaskiner oumbärliga för att städningen ska bli effektiv. Att låta städpersonalen gå runt med manuella dammsugare och handmoppar kommer helt enkelt att gå för långsamt. Nej, här behövs ett verktyg som snabbar på processen och gärna utför flera arbetsmoment i samma körning.

Det finns till exempel städmaskiner som både dammsuger och våttorkar direkt efter varandra. Så slipper personen som städar gå eller åka två gånger för att få golvet rent. Om du har ytor utomhus, till exempel en parkeringsplats som lätt blir full av grus och damm så finns det städmaskiner som sopar och suger upp allt skräp så att parkeringen ser ren och inbjudande ut. Du slipper dessutom att det virvlar upp damm under processen, något som är oundvikligt om man sopar med borstar för hand.

Kort sagt, en passande städmaskin är ett verktyg som sparar tid och därigenom också pengar. De är visserligen dyra i inköp, men de brukar löna sig på några år. Det går också att hyrköpa eller hyra med fullt serviceavtal för att vara säker på att alltid ha en maskin som fungerar.

Andra saker att tänka på med städningen

Några andra faktorer som kan vara bra att tänka på när du väljer lokal är att titta på fönsterytorna. Visst är det härligt med ljusinsläpp, men kom ihåg att du kommer att behöva boka regelbunden fönsterputsning. Kolla upp hur mycket det kommer att kosta och om du kan få ett bra löpande avtal med en städfirma som sköter jobbet åt dig. Det brukar löna sig i längden.

Det gäller inte bara för fönsterputsning. De flesta företagare, även du som driver ett mindre företag, tjänar på att anlita en städfirma istället för att städa själv. Ett proffs städar troligtvis dubbelt så snabbt som du själv. Tid som du kan lägga på att tjäna mer pengar istället.

 

27 Sep 2017

 

Välkommen till Lokal & Företagande Bloggen

Du har hittat till vår blogg för dig som vill ha tips kring letande av lokaler, hyresvärdar, fastighetsägare och företagande. Vi hoppas på att kunna bjuda dig på intressanta och välinformerade blogginlägg som hjälper dig i letandet av nya lokaler och annat som kan röra ditt företagande.