Vardagslyx på jobbet; kallt vatten, kolsyrat eller stilla

Brukar ni också spola i flera minuter för att få kallt vatten? Eller köpa plastflaskor, som sedan dräller överallt, när ni har personal, besökare, eller gäster som inte dricker kaffe.

Egentligen är tillgång till gott vatten ingen lyx, det borde vara en självklarhet. Antag att ni sitter i ett kontorslandskap med mycket elektronik, datorer och skrivare. Alla dessa maskiner torkar ut luften. Personal som arbetar i en sådan miljö behöver regelbundet fylla på med vatten. Gör man inte det visar det sig snart med huvudvärk, trötthet och andra symptom. Vi människor behöver runt två liter vätska på en dag. Om en stor del av det är kaffe måste vi istället öka på vattenintaget. Kaffe har en uttorkande effekt. Ett enkelt sätt att hålla sig alert är att dricka vatten, gärna kylt. Gillar man kolsyra så piggar det upp ytterligare. Och vem behöver inte det frampå eftermiddagen?

Motverka trötthet och huvudvärk

Att ha en vattenautomat på jobbet gör att alla har enkel och nära tillgång till vatten. Man slipper gå till toaletten eller fikarummet och dessutom spola en god stund för att få kallt vatten. Vill man ha kolsyrat vatten väljer man bara det och behöver inte inte gå ut och köpa det på flaska. Förutom att avstå från att spola i kranen är det miljösmart. Det finns en mängd olika vattenautomater att hyra. Vanligtvis ingår montering, service och påfyllning. Man ska inte behöva tänka på det själv. Man hyr ett koncept; vattenautomaten inklusive servicen. Automaterna har reningsfilter, vilket gör att vattenkvalitén är hög. Att investera i lättillgängligt vatten för alla är att investera i bättre prestation, ökad koncentration och ökat välbefinnande hos personalen.

Miljöhänsyn; varje glas bidrar

Med en vattenautomat som är kopplad till vattennätet bidrar man till att minska transporter av buteljerat vatten. Transporter av vatten blir överflödiga och detta sparar miljön. Varje glas vatten dricks upp och går inte till spillo när man står och väntar på kallt vatten i kranen. Om man föredrar kolsyrat vatten kan man välja det utan att behöva köpa flaskor. Man får det buteljerade vattnets fördelar med större hänsyn till miljön. Det fungerar lika bra på kontoret som i en restaurang eller ett besöksrum där många människor rör sig. Står det en vattenautomat på arbetsplatsen signalerar det en medvetenhet, både om miljön men också om medarbetarna. Det ger ett sympatiskt och varmt intryck - här värnar vi om hälsa och vår planet.

6 Mar 2020

 

Välkommen till Lokal & Företagande Bloggen

Du har hittat till vår blogg för dig som vill ha tips kring letande av lokaler, hyresvärdar, fastighetsägare och företagande. Vi hoppas på att kunna bjuda dig på intressanta och välinformerade blogginlägg som hjälper dig i letandet av nya lokaler och annat som kan röra ditt företagande.