Varför man håller konferens

Varför använder sig många företag av en konferenslokal istället för egna mötesrum? Hur ser upplägget ut på en dagskonferens och vilka möjligheter finns det på en konferensanläggning?

Konferenser är något man håller för att dela information och det kan vara inom en viss yrkesgrupp eller intressegrupp som exempelvis läkare, miljöengagerade eller ett politiskt parti. Men många företag har också som vana att hålla interna konferenser för sin personal inom ett yrkesområde, om det är ett större företag, eller för hela avdelningen eller företaget. Det kan handla om en nystart inför en ny satsning eller för att ge information om det varit eller kommer att bli många nya rutiner och arbetssätt för personalen. En konferens är därmed en möjlighet att fokusera i lugn och ro på informationen som delges genom föreläsningar, föredrag, workshops, grupparbeten och frågestunder med mera. Att få ta emot och ge information och att diskutera den och ställa alla frågor som man kan tänkas ha och få. De flesta väljer att hålla konferensen på en annan plats än på företaget eftersom personalen då kan fokusera helt på vad konferensen vill uppnå och få en paus från sin arbetsplats. Konferensen kan pågå i några timmar eller dagar, beroende på hur stort området är som ska avhandlas. De som ger informationen kan vara någon i ledande position eller någon/några med specialkunskap inom området som konferensen avhandlar.

Hur en dag ser ut

Dagen på en konferens brukar börja med frukost och sedan följer måltider enligt normalt upplägg med lunch, eftermiddagsfika och middag. Däremellan brukar man lägga in en eller flera extra fikastunder och under hela dagen finns rejält med vatten, frukt och godis att tillgå. På morgonen brukar man börja med något lättsammare i informationsväg för att nå det tyngre kring lunch. Efter lunch håller man ofta workshops eller grupparbeten och sedan en uppsamling med reflektion innan middagen.

Vilka möjligheter som finns

Förutom all mat och dryck som erbjuds på en konferenslokal i Malmö finns allt man kan önska som behövs på konferensen. Projektor, duk, högtalare, ritbara tavlor, block, pennor med mera. Rummen brukar vara väl isolerade så inget ljud kommer ut till passerande. Sover man över så brukar det även finnas en meny av roliga aktiviteter som man kan använda sig av för att roa deltagarna, men också för att skapa en lättsammare stämning och öka gruppkänslan och samhörigheten. Det kan vara brottning med sumodräkt, att paddla kajak eller liknande.

1 Jul 2020

 

Välkommen till Lokal & Företagande Bloggen

Du har hittat till vår blogg för dig som vill ha tips kring letande av lokaler, hyresvärdar, fastighetsägare och företagande. Vi hoppas på att kunna bjuda dig på intressanta och välinformerade blogginlägg som hjälper dig i letandet av nya lokaler och annat som kan röra ditt företagande.