Vilket företag utför en kontorsstädning i Jönköping?

Vad är det för företag som kan utföra en kontorsstädning i Jönköping och hur går det till när man städar ett kontor? Vad ska man tänka på och vad skiljer sig mot att till exempel städa ett hem?

De företag som arbetar med kontorsstädning har ofta det som specialitet och är kunniga i hur man städar ett kontor på bästa och snabbaste viset. Städbolaget kan vara ett litet företag med endast ett par anställda som kanske endast har en kund, om den är stor. Men det kan också vara tvärtom att städbolaget har hundratals anställda i landet medan företaget som de städar hos endast har en eller flera anställda. Det som ett städbolag som utför kontorsstädning i Jönköping har gemensamt är att de är noggranna, respektfulla och på alla sätt vet vad kunden önskar när det gäller städning av kontor. Städbolaget behöver också vara pålitligt och flexibelt då många kontor startar arbetsdagen klockan nio och önskar få sin städning innan arbetsdagen börjar, när kontoret är tomt.

Städning på kontoret

Hur går det till när man städar kontor?

Skillnaden mellan att städa ett kontor och ett hem är att även ytor som är belamrade kan behöva rengöras, och det ska göras mycket försiktigt. Det är oerhört viktigt att inte dokument och datorer med mera, blir utsatta för väta eller flyttas så att det skapar oordning för de kontorsanställda. En droppe vatten eller rengöringsmedel på ett viktigt dokument kan inte bara skapa skada utan stor ekonomisk förlust och merarbete, så det får absolut inte ske. Det innebär också att det kan vara lite omständlig städning. Andra viktiga områden är toaletter och kök. Kontor har många anställda så för att inte smitta ska spridas så är det mycket viktigt att toaletter och kök rengörs med desinficerande medel och att allt rengörs mycket noggrant.

Städa ett hem i jämförelse mot att städa ett kontor.

Det som mer skiljer sig när det gäller att städa ett kontor mot att städa ett privat hem är att man ofta kan använda sig av större maskiner och rejälare verktyg. Golvet kan till exempel ofta tvättas med en golvtvättmaskin som kanske till och med kan vara placerad hos kunden. Även städvagn och allt som behövs i medel, kan finnas i kontorets förråd. Vilket gör det mycket smidigare. En del kontor godkänner också att städning pågår samtidigt som kontoret är i drift vilket ger en flexiblare arbetsdag för städfirman.

10 Feb 2020

 

Välkommen till Lokal & Företagande Bloggen

Du har hittat till vår blogg för dig som vill ha tips kring letande av lokaler, hyresvärdar, fastighetsägare och företagande. Vi hoppas på att kunna bjuda dig på intressanta och välinformerade blogginlägg som hjälper dig i letandet av nya lokaler och annat som kan röra ditt företagande.